Tezgahta hiçbir yiyeceği bırakmayın! Patates ve soğanı birbirinden ayırın

1- Yumurta

Organik yumurtalar ve organik olmayan yumurtalar farklı halde işlenir, bu nedenle farklı biçimde saklanmalıdır. Organik yumurta alıyorsanız, yumurtlama sürecinden kollayıcı bir katmana sahip oldukları için onları tezgahta tutmak inançlıdır.

Ancak marketten alınan tipik yumurtalar asla tezgahta iki saatten fazla bırakılmamalıdır, zira kabukta yumurtanın kendisini etkileyen bakteriler gelişebilir.

2- Patates

Patateslerin tezgah üstünde bir kapta saklandığında bir haftadan fazla dayanabileceği istikametinde büyük bir yanlış manaya vardır. Lakin güneş ışığı ve ısı onları süratle yeşile çevirir ve filizlenmelerine neden olur.

En güzel seçeneğiniz patatesleri dolap yahut kiler üzere karanlık ve serin bir ortamda iki haftaya kadar saklamaktır.

3- Soğan

Patatesler üzere soğanlar da tazeliğini korumak için karanlık ve serin bir yerde saklanmalı.

Ancak iki eser asla bir ortada tutulmamalı zira patatesler etilen gazı yayar ve bu da soğanların filizlenmesine neden olur. Soğanlar düzgün bir halde saklanırsa bir aya kadar dayanabilir.

4- Salatalık

Salatalıklar hakkında bilmeniz gereken şey, nemde yahut çok rutubette düzgün olmadıklarıdır. Bu da tezgahınızda bir yahut iki saatten fazla kalmaya dayanamayacakları manasına gelir.

Salatalıkları buzdolabında saklamak, birkaç gün içinde kullanmaya hazır olana kadar çıtır çıtır kalmalarını sağlar.

5- Olgunlaşmış meyveler

Meyve ve zerzevatları tezgahta tutmanın daha süratli olgunlaşmalarına yardımcı olacağını biliyor olabilirsiniz. Lakin çok olgunlaşmalarına kadar çok az bir vakit aralığı vardır.

Şeftali, muz ve avokado üzere eserler tezgahta birkaç gün olgunlaştıktan sonra meyve sineklerini çekmeye başlar. Bu hudut bozucu sinekleri önlemek için olgunlaşmış meyve ve sebzelerinizi buzdolabına koyarak raf ömürlerini birkaç gün daha uzatın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir